woensdag 8 september 2010

Opdrachten JAAR.3-5

1. Boekcovers
Ontwerp een reeks van 2 boekcovers die van elkaar verschillen maar toch duidelijk een reeks vormen. Er mag gebruik gemaakt worden van foto/illustratie of er mag enkel met tekst en kleur gewerkt worden.
Formaat: vrij te kiezen
Kleur: quadri
Tekst:
Cover 1
voorkant
De culinaire avonturen van Fra Bartolo
Leonhard Reinirkens
Logo uitgeverij

Zijkant
De culinaire avonturen van Fra Bartolo
Leonhard Reinirkens
Logo uitgeverij

Achterkant
De culinaire avonturen van Fra Bartolo
Leonhard Reinirkens
De Italiaanse olijfkweker fra Bartolo wordt uit zijn klooster weggestuurd om een oplossing te vinden voor de bevroren olijfgaard. Hij krijgt negen kruikjes olijfolie mee, de enige rijkdom van het klooster. Op zijn tocht door Toscane bereidt hij daar niet alleen de heerlijkste gerechten mee; hij gebruikt ze ook om zich uit allerlei netelige situaties te redden. Want Bartolo steekt niet alleen altijd zijn neus in andermans zaken, hij belandt ook telkens in de armen van mooie vrouwen.

Cover 2
voorkant
Verbrande aarde
Gaston van Dam
Logo uitgeverij

Zijkant
Verbrande aarde
Gaston van Dam
Logo uitgeverij

Achterkant
Verbrande aarde gaat over de visie van de blanken op de zwarten. "De zwarten zijn slecht, de zwarten moeten weg, de zwartenwijk moet met de grond gelijk gemaakt worden." Dus eigenlijk gaat het over de verdrukking van de zwarten. Serge is een Zuid-Afrikaanse jongen die nog twee broers en een zus heeft. Hun vader krijgt door rellen en drukte een schotwonde in de dij. Serge, zijn oudste zoon, de oom van Serge en nog een kennis zorgen ervoor dat de vader van Serge op een veilige schuilplaats terechtkomt. Eens ze daar zijn, gaat het al veel beter met de vader. De rest van de familie wordt van hun dorp weggehaald met alles wat ze bezitten en worden letterlijk achtergelaten op een plaats waar alleen zwarten mogen wonen, dat de naam 'dorp' zou moeten dragen. Maar niemand ziet het zo. Ze wonen in verrotte hutten op de kleigrond. Maar alle mensen slaan de handen in elkaar en proberen er toch een leefbare plaats van te maken. De vader van Serge weet niet dat zijn familie niet meer in het oorspronkelijk dorp woont en begint zich dan ook vragen te stellen als ze niet meer op bezoek komen. Hij gaat kijken en vindt een met de grond gelijk gemaakt dorp terug. Omdat hij met zijn schotwonde zo'n lang stuk gewandeld heeft, heeft hij te veel bloed verloren en sterft dan ook op het puin van hun vroegere dorp.'Verbrande aarde' gaat vooral over het feit dat er zo'n verschil is in rassen en huidskleur. De schrijver wil met dit boek de vrede zoeken en zo de mensen leren leven in een wereld van verschillende mensen en culturen. De titel duidt vooral op hoe de Zuid-Afrikanen zich moeten voelen als ze op deze manier behandeld worden.
Deadline: 27 oktober

2. Jaarverslag
Het ontwerpen van een jaarverslag voor INBO. Er moeten een aantal stijpagina’s gemaakt worden waarbij getoond wordt hoe je omgaat met de typografie, met beelden, er moeten stijfiguren gemaakt worden voor grafieken, een cover, schutbladen…
Klant: INBO
Tekst cover:
Jaarboek 2010
INBO – het nieuw Vlaams onderzoeks- en kenniscentrum voor natuur en het duurzame beheer en gebruik ervan
Tekst binnen:
Het INBO is het Vlaams onderzoeks- en kenniscentrum voor natuur en het duurzame beheer en gebruik ervan. Het INBO verricht onderzoek en levert kennis aan al wie het beleid voorbereidt, uitvoert of erin geïnteresseerd is.
Als toonaangevende wetenschappelijke instelling werkt het INBO in de eerste plaats voor de Vlaamse overheid, maar het levert ook informatie voor internationale rapporteringen en gaat in op vragen van lokale besturen. Daarnaast ondersteunt het INBO onder meer organisaties voor natuurbeheer, bosbouw, landbouw, jacht en visserij. Het INBO maakt deel uit van nationale en Europese onderzoeksnetwerken. Het maakt zijn bevindingen ook bekend bij het grote publiek.
Het INBO telt ongeveer 270 medewerkers, voornamelijk onderzoekers en technici. Naast de hoofdzetel in Brussel, heeft het INBO vestigingen in Geraardsbergen, Groenendaal en Linkebeek.
Vooraf
Schutblad
Pagina met grafeken/tabellen
Pagina met foto’s
Kleur: Quadri
Formaat: 210x210 mm
Deadline: 22 december

3. Huisstijlhandboek
Aan de hand van het logo en de brochure die vorig jaar ontworpen werden voor het museum, wordt nu een huisstijlhandboek gemaakt. Daarin wordt het logo voorgesteld in al zijn verschijningsvormen (kleur, zwart-wit, negatief) en wordt het kleurgebruik vastgelegd. Er worden regels vastgesteld hoe het logo gebruikt wordt op allerlei dragers.
Formaat: vrij te kiezen. A4 is gebruikelijk, maar ook kleiner of groter zoals A3 liggend is mogelijk
Kleur: Quadri
Deadline: 11 januari

4. Website
Het ontwerpen van een homepage en 2 volgpagina’s (biografie en portfolio) voor een eigen website. De student stelt zichzelf voor en toont zijn portfolio.
- Homepage
- Biografiepagina
- Portfoliopagina
Techniek: enkel het ontwerp, geen technische HTML of Flash-uitvoering
Kleur: RGB
Formaat: 800x600 pixels

5. Affiche
Deelname aan het project ‘Zoenen’
Er wordt een affiche gemaakt waarvan het beeld aangeleverd wordt door de afdeling illustratie.
Door toevoeging van grafische elementen, typografie en kleur moet een boeiend samenspel bekomen worden.
Fromaat: A3
Kleur: Quadri

6. Flyer en affiche
Voor de organisatie ‘circus in de kijker’ wordt een affiche en een flyer gemaakt

Flyer
Tekst: Circus beoefenen is heerlijk en uitdagend. Als een kunstje lukt, is de vreugde groot. Maar circuskunsten zijn niet gemakkelijk. Veel oefenen en opnieuw proberen is de boodschap. Er zijn heel veel verschillende circusvaardigheden. Wij bieden u de mogelijkheid om ze te proeven, te ontdekken en te leren.
De circusvaardigheden worden ingedeeld in vier disciplines :
- evenwichtskunsten
- jongleerkunsten
- acrobatie
- circustheater
Schrijf je in voor één van onze workshops. Ga een kijkje nemen op: www.circusindekijker.be en vul het online invulformulier in...
Formaat A5
Enkel recto
Kleur: Quadri

Affiche
Tekst: Circus beoefenen is heerlijk en uitdagend. Als een kunstje lukt, is de vreugde groot. Maar circuskunsten zijn niet gemakkelijk. Veel oefenen en opnieuw proberen is de boodschap. Er zijn heel veel verschillende circusvaardigheden. Wij bieden u de mogelijkheid om ze te proeven, te ontdekken en te leren. Cirkus in de kijker, het oudste en grootste circusatelier in Vlaanderen (°1993), beschikt over een groot aantal bekwame lesgevers. Ze volgden allen een opleiding tot circusbegeleider of beoefenden al van kindsbeen circus. Ze spelen in op de leeftijd en de vaardigheden van iedere groep, beschikken over een grote dosis creativiteit en bieden ongedwongen circusplezier.
De circusvaardigheden worden ingedeeld in vier disciplines :
- evenwichtskunsten
- jongleerkunsten
- acrobatie
- circustheater
Workshop jongleren
Maandag, 22 november 2010
Workshop evenwicht
Maandag, 29 november 2010
Workshop acrobatie
Maandag, 6 december 2010
Schrijf je in voor één van onze workshops. Ga een kijkje nemen op: www.circusindekijker.be en vul het online invulformulier in...
Formaat A3
Enkel recto
Kleur: Quadri

7. Postkaartje
Je bent grafisch ontwerper en de vakantie komt in zicht. Je wil jou klanten laten weten dat je er even tussenuit bent en dat je daarna weer voor hen klaarstaat. Je wenst ze desgewenst ook een fijne vakantie toe.
Je zoekt eventueel ook een bijhorende enveloppe, postzegel, sticker voor op de enveloppe...
Formaat: vrij
Kleur: Quadri

8. Verpakking
Een Belgische fabrikant komt met een nieuwe chocolade op de markt. De chocolade is ethisch geproduceerd en zit in het luxesegment van de markt. Een duur produkt vraagt een aangepaste grafische stijl.
Formaat: vrij
Kleur: Quadri

1 opmerking: